Kunnskap er nyttig men prøving er viktigst

Smaksnotater

Noe av det viktigste vi gjør er å undervise de ansatte i butikkene om Zalto. Denne gangen var det Backe i Grensen sin tur.

Vi var en stor gjeng som smakte, snakket og prøvet oss gjennom mange av Zalto glassene. Det er selvsagt veldig viktig å få god kjenskap til produksjonsmetoden på glassene, men også en forståelse for at dette er glass som bare blir mer og mer naturlige å drikke av, ettersom de formidler vinen på en veldig flott måte. «glassene plasserer seg selv beskjedent i bakgrunnen, slik at vinen får hovedrollen og full fokus».

En like stor del som forklaringen rundt hvilke glass som passer til hvilken vinstil og drue/produksjonsmetode, er oppfordringen til å prøve og eksperimentere. En drue kan fremstiles til vin på så ekstremt mange forskjellige måter. Ikke bare fra land til land, men også innen samme område eller således samme produsent. Ett godt eksempel er nasjonaldruen; Grüner Veltliner fra Østerrike. Som ung frisk årgang i en enklere stil drikker den veldig godt fra hvitvinsglasset, mens eldre GV av høyere kvalitet kan veldig gjerne prøves i Universal eller Bordeaux glasset. Enkelte produsenter har dessuten store, fatlagrede Grüner Veltlinere som gjerne kan prøves i Burgund glasset.

Forsamlingen fikk ihvertfall en god veiledning ila smakingen, men samtidig en oppfordring til å avdramatisere de strenge reglene som ofte knyttes til navnet på glasset.

Fine fargekombinasjoner i Zalto glassene

Fine fargekombinasjoner i Zalto glassene

H

Sorry, comments are closed for this post.