Zaltoglass – noen av verdens flotteste og mest spesielle vinglass av munnblåst krystall

zaltoglas.no

Den lille produsenten Zalto fra Østerrike lager noen av verdens flotteste og mest spesielle vinglass av munnblåst krystall. Glassene er løvtynne og ekstremt lette, noe som sammen med en flott og korrekt fasong gir en veldig god balanse når an holder det i hånden.

Men den mest unike egenskapen i glasset ligger i kombinasjonen av det tynne glasset, samt totalt fravær av spenning. Ved å benytte blyfri krystall, blåses glassene på en høyere temperatur enn ellers. (bly reduserer smeltepunktet i glass). Den store temperaturforskjellen fra ett ferdig blåst glass og ned til romtemperatur reduseres gjennom veldig mange temperatursoner på veien.

6premoulding3

Dette, kombinert med den tynne glassveggen fjerner spenninger i glasset totalt. Så ved å klemme lett på toppen av glasset, ser man tydelig at det er fleksibelt.

11stem-pulling-out7

Så ved første øyekast og berøring vil man kanskje tro at glassene er veldig skjøre, men i all hovedsak er det motsatt i form av at de fordeler slag og kantstøting på en helt unik måte. De er dessuten også beregnet på oppvaskmaskin, der det er mindre sjanse for at de knuser, samt at de ikke tar til seg kalk like lett som mange andre glass.

Zalto er ett mesterstykke av glasskunst der de erfarne blåserne ofte trenger opp mot to år for å perfeksjonere kunsten.

Sorry, comments are closed for this post.